06 Великий пост, Духовное чтение

Мир Вам, дорогие посетители православного сайта «Семья и Вера»!

В субботу 3-й седмицы Великого поста Церковь совершает поминовение усопших. Посему эта суббота называется – родительская. Посему каждый из нас должен вознести особые молитвы за усопших сродников.

К назидательному прочтению прилагаем отрывок из книги “Великий пост: чтение на каждый день”, посвященную 20-дню Святой Четыредесятницы.

10 (4)

МОЛИТВЫ О УСОПШИХ

Тропарь, глас 8

Глубиною мудрости человеколюбно вся строяй и полезная всем подаваяй, Едине Содетелю, упокой, Господи, души раб Твоих, на Тя бо упование возложи (или о многих: возложиша), Творца и Зиждителя и Бога нашего. Слава, и ныне: Тебе и Стену и Пристанище имамы, и Молитвенницу благоприятну к Богу, Егоже родила еси, Богородице безневестная, верных спасение

Тропари, глас 5

Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим. Святых лик обрете источник жизни и дверь райскую, да обряшу и аз путь покаянием, погибшее овча аз есмь, воззови мя, Спасе, и спаси мя.

Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим. Агнца Божия проповедавше, и заклани бывше якоже агнцы, и к жизни нестареемей, святии, и присносущней преставльшеся, Того прилежно, мученицы, молите долгов разрешение нам даровати

Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим. В путь узкий хождшии прискорбный, вси в житии крест яко ярем вземшии, и Мне последовавшии верою, приидите, насладитеся, ихже уготовах вам почестей и венцев небесных.

Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим. Образ есмь неизреченныя Твоея славы, аще и язвы ношу прегрешений: ущедри Твое создание, Владыко, и очисти Твоим благоутробием, и вожделенное отечество подаждь ми, рая паки жителя мя сотворяя.

Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим. Древле убо от не сущих создавый мя, и образом Твоим Божественным почтый, преступлением же заповеди паки мя возвративый в землю, от неяже взят бых, на еже по подобию возведи, древнею добротою возобразитися.

Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим. Упокой, Боже, раба Твоего, и учини его в раи, идеже лицы святых, Господи, и праведницы сияют, яко светила: усопшаго раба Твоего упокой, презирая его вся согрешения.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу: Трисиятельное Единаго Божества, благочестно поем, вопиюще: Свят еси, Отче Безначальный, Собезначальный Сыне и Божественный Душе. Просвети нас, верою Тебе служащих, и вечнаго огня исхити.

И ныне и присно и во веки веков. Аминь: Радуйся, Чистая, Бога плотию рождшая во спасение всех, Еюже род человеческий обрете спасение, Тобою да обрящем рай, Богородице Чистая Благословенная.

Аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа, слава Тебе, Боже. Аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа, слава Тебе, Боже. Аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа, слава Тебе, Боже.

10 деревянный храм

Вода живая: 300 капель мудрости
Сборник лучших христианских притч

Блаженный Иоанн Колов, в юности оставив мир, вместе с родным братом своим Даниилом ушел в один из скитов, и там оба они усердно подвизались в посте и молитвах.

Однажды Иоанну показались подвиги, которые он нес для благоугождения Богу, недостаточными, и он, вообразив, что стал уже, как Ангел бесплотный, объявив брату, что не будет более ни об одежде заботиться, ни пищи вкушать, и сбросив с себя одежду, вышел из кельи.

Но увы! За необдуманное предприятие Иоанн вскоре был наказан. В первую же ночь пребывания его в пустыни нестерпимый холод заставил его бежать снова к брату, и он, возвратившись, стал умолять, чтобы поскорее тот отворил ему дверь. Услыхав голос Иоанна и желая вразумить его, Даниил спросил:

— Кто так стучится?

— Я, Иоанн, брат твой, — был ответ. — Пусти меня, умираю от холода!

— С чего ты решил соблазнять меня, демон? — сказал Даниил, — разве ты не знаешь, что брат мой отныне стал как ангел и о теле не заботится, и пищи не вкушает? Не искушай меня!

Слыша это, Иоанн раскаялся пред братом, и брат впустил его. Поняв после сего всю необдуманность своего поступка, Иоанн ушел вскоре к величайшему из подвижников того времени, Павлу Фивейскому, и, проведя у него долгое время в глубоком смирении и послушании, наконец, действительно достиг высокого совершенства и спасся.

10 (14)

Молитвы в Субботу 3-й седмицы Великого поста

Родительская суббота — о поминании усопших в Великом Посту

20-й день Великого поста. Духовное чтение

На главную страницу сайта - Семья и Вера