Молитвы во дни Великого поста 4

Здравствуйте, дорогие посетители православного сайта «Семья и Вера»!

Перед Вами молитвы, читаемые в храме  в Понедельник 6-й седмицы Великого поста, которые мы советуем прочесть для духовного подкрепления!

Конец - Спаситель

Помилуй мя Боже, помилуй мя.

Не осуди мене Христе в пламени геенстем, якоже богатаго, ради Лазаря: но даруй и мне плачем просящу, капли человеколюбия, Боже, и помилуй мя.

Перевод с церковно-славянского на русский язык:

[Не осуди меня, Христе, на пламень геенский, как богатого за Лазаря; подай, Боже, и мне, с плачем просящему, капли человеколюбия, и помилуй меня.]

Помилуй мя Боже, помилуй мя.

Многими прегрешении, и сластьми жития, недугующую стяжах душу окаянный, лежу на одре всегда лености, Владыко, и вопию Ти: милостиве, пришед посети, здравия мне подая и милость, и не остави мя, да не когда усну в смерть, и возрадуется о погибели моей, ищай всегда, Спасе, во адову глубину низвести мя.

[Многими грехами и удовольствиями жизни я, несчастный, приобрел душу немоществующую, и всегда лежу на одре лености, и взываю к Тебе, Владыка: сострадательный к нам, приди, посети, даруй мне крепость и милость, и не оставь меня, чтобы не заснуть мне в смерть, и чтобы, Спаситель мой, не порадовался о погибели моей враг, желающий низвести меня в страшные глубины ада].

Помилуй мя Боже, помилуй мя.

Немилосердному богатому в безумии поревновав, сладостно веселюся сластьми погружаяся. И видя лежаща всегда пред дверми покаяния, якоже Лазаря ума моего, Господи, сего нечувственно прехожду, гладом же болезнующа, и острупляема страстьми. Темже геенскому повинен есмь пламени, от негоже избави мя Владыко, едине многомилостиве.

[Подражая в безумии немилостивому богачу, я с приятностью веселюсь, погружаясь в удовольствия и страсти; и видя, что ум мой, как Лазарь, лежит всегда пред вратами покаяния, бесчувственно прохожу мимо его, хотя он голоден и болен, и изъязвлен страстями. Потому повинен я пламени геенскому; избавь меня от него, Владыка, единый многомилостивый.]

Помилуй мя Боже, помилуй мя.

Господи об ону Иордана, плотию проходя, прорекл еси Лазареву болезнь к смерти не быти, но о Твоей Бога нашего славе бывати. Слава величию дел Твоих, и вседержительству Твоему: яко низложил еси смерть, за многую милость Человеколюбче.

[Господи, ходя плотию по ту сторону Иордана, Ты предрекаешь, что болезнь Лазаря не к смерти, но для славы Тебя, Бога нашего. Слава величию дел Твоих и всемогуществу Твоему, что уничтожил Ты смерть по множеству милости, человеколюбивый.]

Помилуй мя Боже, помилуй мя.

Душевреднаго лихоимства свободи Спасе, и с Лазарем убогим в недрех Авраамовых причти нас: Ты бо в милостех богат сый, волею нас ради обнищал еси, и от тли на нетление превел еси, яко милостив Бог, и Человеколюбец.

[От пагубной для души страсти к богатству освободи, Спаситель, и с бедным Лазарем в недрах Авраамовых всели нас. Ибо Ты, будучи богат милостью, добровольно обнищал для нас, и из тления привел нас в нетление, как Бог сострадательный и человеколюбивый.]

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Избави нас от нужд наших, Мати Христа Бога, рождшая всех Творца, да вси зовем Ти; радуйся едино предстательство душ наших.

[Избавь нас от нужд наших, Матерь Христа Бога, родившая Творца всех, чтобы мы всегда взывали Тебе: «Радуйся, предстательница о душах наших».

Конец - свеча

Шестая седмица Великого поста: седмица Ваий.

Молитвы во Вторник 6-й седмицы Великого поста

Молитвы в Понедельник 6-й седмицы Великого поста

На рубрику Великого поста

На главную страницу сайта - Семья и Вера